Warning: A non-numeric value encountered in /customers/b/f/c/zenart.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5752

VÅR FILOSOFI

Grundidén bakom Zen Artpaper AB är att erbjuda högkvalitativa pappersprodukter som framställts i harmoni med människa och natur, till en kräsen kundkrets. Vi säljer bl.a. till detaljhandlare, konstskolor, muséer och konstnärer, med den gemensamma nämnaren att de allesammans ställer höga krav om produkter som är tillverkade under etiskt och miljömässigt försvarbara förhållanden.

Att arbeta med papper var en naturlig utgångspunkt för Owe Björklund, en av Zen Artpapers grundare. Ur en passion för skapande och ett genuint intresse för konst och etniska produkter växte en vilja fram att förmedla något till omvärlden. Något konkret, användbart som möter människor i olika situationer i vardagen. Valet föll på handgjort papper.

Pappret har ett historiskt och pedagogiskt värde som är viktigt att förmedla. Högkvalitativt papper som är miljövänligt och åldersbeständigt är viktigt inte enbart för konstnärer. Med dagens ökande miljömedvetenhet har det en funktion att fylla i alla människors liv. Eftersom jordens resurser delas av alla, är det nödvändigt att försöka skapa ett bärkraftigt system där vi lever i harmoni med vår jord.

Zen Artpaper AB har från början arbetat för etiska affärer med en grundinställning att man kan bedriva affärsverksamhet med samvete och ändå vara lönsam. Vår filosofi går ut på att ta tillvara och sprida människors traditioner och kunskap om hur man med naturens hjälp skapar både vackra, miljövänliga och funktionella produkter.